EGO BRONTE Klassiska pumps svart Mode Dam skor
Element DONNELLY Snörstövletter svart premium Populära herrskor
Espadrij l´originale CHALET CHAUSSON Tofflor & inneskor asphalt grå Populära herrskor
Esprit CELINA SLIDE Slip ins svart Mode Dam skor
Esprit PEPE THONG tåsandaler dusty nude Mode Dam skor

I menyn finner du huvudrubrikerna BARNAFÖDANDE, FÖRSKOLAN, SKOLAN och HÖGSKOLAN. Under dessa finns underrubriker med själva innehållet. 

Under AKTUELLT informerar jag om mitt senaste inlägg och var du hittar det.

Evans WIDE FIT 2 STRAP MULE Slip ins med klack multiFärg Mode Dam skor
Even&Odd Platåsandaletter mustard Mode Dam skor
Even&Odd tåsandaler sand Mode Dam skor

Ulla Waldenström

Faith Wide Fit WIDE FIT WANDICE Pumps nude Mode Dam skor
Fila MORRO BAY Slip ins empire gul Mode Dam skor

Min blogg vänder sig till studenter, yrkesverksamma och forskare inom vård, förskola, skola och högskola.

Jag vill diskutera hur vi kan veta att det vi gör är till nytta för dem vi är till för, nämligen patienterna, de små barnen, eleverna och studenterna. Jag hoppas även att de senare kan få ut något av bloggens innehåll, liksom de politiker och beslutsfattare som i dag gärna använder ordet evidensbaserad utan att riktigt veta vad det innebär.  

Filling Pieces Low Mondo Ripple Nardo skor

Flipflop PLATEAU CROSS ALOHA Slip ins med klack light turquoise Mode Dam skor

Fröd Perry B721 Vita skor i kanvastrikåGabor Ballerinaskor flieder Mode Dam skorGANT BART tåsandaler coral orange Mode Dam skor

GANT Sinzer Low lace skor skor

Jag är barnmorska, beteendevetare och framför allt forskare. Jag har under lång tid forskat om frågor som rör vård i samband med barnafödande. Mitt intresse har särskilt rört förhållandet mellan födandets natur (biologin och psykologin) och födandets kultur (vårdmiljön och den medicinskt tekniska utvecklingen). I min forskning har jag velat göra skillnad, bland annat genom att testa och utvärdera olika vårdformer. Men jag har också velat förstå, till exempel vad som påverkar kvinnors upplevelse av förlossningen.  

Att göra skillnad handlar ofta om att bevisa att något nytt är bättre än det gamla, eller bättre än att inte göra någonting alls. Men att bevisa att det verkligen är åtgärd A som orsakar det önskvärda utfallet B är ofta svårare än man tror. (Gula fingrar orsakar inte lungcancer även om det föreligger ett starkt samband). Därför behövs forskning, men inte vilken forskning som helst, utan helst s.k. effektstudier. 

Geox CHARLENE Ballerinaskor antique rosa Mode Dam skor

GEOX U NEBULA L Sandaler

Gioseppo SOKOA Sandaler guld Mode Dam skor

Glamguldus WAY Ballerinaskor med slingback svart Mode Dam skor

GUESS OXIE2 SANDALO (SANDAL) LEATHE Sandaler

Det mesta som görs inom vård, skola och omsorg bygger på sunt förnuft och beprövad erfarenhet. Endast en mindre del utgår från forskning som ger evidens. Men nu höjs allt fler röster med krav på att verksamheterna ska vara evidensbaserade. Jag tycker att det är en sund utveckling eftersom det i grunden handlar om att inte skada utan göra maximal nytta och att utnyttja våra gemensamma resurser så effektivt som möjligt. 

Faktaresistens och alternativa fakta har blivit vanligare i vårt samhällsklimat. Det understryker vikten av att kämpa för kunskapens värde. Filosofer är eniga om att kunskap förutsätter minst tre villkor: övertygelse, att övertygelsen är sann, dvs. överensstämmer med världen (fakta), och evidens, dvs. att den sanna övertygelsen inte grundar sig på gissning utan på goda grunder.  

Happy Socks 4 pack storprickiga strumpor i presentförpackning

Havaianas TOP Badsandaler svart grå Populära herrskor

Henri Lloyd skor Barnes Trainer Vit Herr

Hot Soles Sandaler vit Mode Dam skor

HUF Triple Triangle Gula strumpor

Många inlägg handlar om specifika projekt inom mödra- och förlossningsvården, flertalet från min egen forskargrupp. Syftet är att ge en inblick i forskningens verklighet, men också att granska vilka resultat som påverkat vården, vilka som haft marginell eller ingen effekt, och varför det blivit så.

Hummel NORDIC ROOT FOREST Snörstövletter blå wing teal Populära herrskor

Hunter ORIGINAL PLAY BOOT SHORT Gummistövlar gul Mode Dam skor

Ilse Jacobsen skor Peony 4682E Röd Dam

 

Jack & Jones Svarta dolda strumpor i 5 pack

Min förhoppning är att våra erfarenheter kan ha giltighet även för andra forskningsområden. Inläggen om förskolan, skolan och högskolan baseras inte på egen forskning utan granskning av andras, genom min egen kritiska forskablick.

Jack & Jones JFWTRENT skor anthracite Populära herrskor

 

  

 

 

ALDO SEVILADIA Platåsandaletter svart Mode Dam skor