Maya Tall Beigerosa jumpsuit med v-ringning och fina paljetter
MbyM Topp Lemon Soul Top - Gul - Dam
Minimale Animale Apex Svart kort strandtopp i mesh
Mint&berry blås - powder blå Vackra billiga damkläder
Mint&berry Shorts - dark blå Vackra billiga damkläder

I menyn finner du huvudrubrikerna BARNAFÖDANDE, FÖRSKOLAN, SKOLAN och HÖGSKOLAN. Under dessa finns underrubriker med själva innehållet. 

Under AKTUELLT informerar jag om mitt senaste inlägg och var du hittar det.

Minus Gini skirt Kjolar
Miss Mary of Sweden Trosor Cooling - Svart - Dam
Miss Selfridge Rutig minikjol i borstat material

Ulla Waldenström

Miss Selfridge Petite Röda cigarettbyxor
Missguided Grå hHögt skuren baddräkt med snörning

Min blogg vänder sig till studenter, yrkesverksamma och forskare inom vård, förskola, skola och högskola.

Jag vill diskutera hur vi kan veta att det vi gör är till nytta för dem vi är till för, nämligen patienterna, de små barnen, eleverna och studenterna. Jag hoppas även att de senare kan få ut något av bloggens innehåll, liksom de politiker och beslutsfattare som i dag gärna använder ordet evidensbaserad utan att riktigt veta vad det innebär.  

Missguided Röd kort sweatshirt med hög krage och dragsko

Missguided ASYMM SHORT SLEEVE BUTTON - blås - vit Vackra billiga damkläder

Missguided Petite Kort blå smockklänning i manchestertygMissguided Tall Svarta höga mom-jeansModström JOLENE - blås - svart Vackra billiga damkläder

Monki Batikmönstrade shorts med dragsko och regnbågsfärger

Jag är barnmorska, beteendevetare och framför allt forskare. Jag har under lång tid forskat om frågor som rör vård i samband med barnafödande. Mitt intresse har särskilt rört förhållandet mellan födandets natur (biologin och psykologin) och födandets kultur (vårdmiljön och den medicinskt tekniska utvecklingen). I min forskning har jag velat göra skillnad, bland annat genom att testa och utvärdera olika vårdformer. Men jag har också velat förstå, till exempel vad som påverkar kvinnors upplevelse av förlossningen.  

Att göra skillnad handlar ofta om att bevisa att något nytt är bättre än det gamla, eller bättre än att inte göra någonting alls. Men att bevisa att det verkligen är åtgärd A som orsakar det önskvärda utfallet B är ofta svårare än man tror. (Gula fingrar orsakar inte lungcancer även om det föreligger ett starkt samband). Därför behövs forskning, men inte vilken forskning som helst, utan helst s.k. effektstudier. 

Monki Mönstrad midiklänning med lång ärm

Monki 2 PACK FILIPPA TOP - T-shirt med print - vit khaki Vackra billiga damkläder

Monki KIRA DRESS - Skjortklänning - beige Vackra billiga damkläder

Monki SUSSIE TURTOSE SKIRT - A-linjekjol - lilac Vackra billiga damkläder

More & More PATCHED - blås - tropical grön Vackra billiga damkläder

Det mesta som görs inom vård, skola och omsorg bygger på sunt förnuft och beprövad erfarenhet. Endast en mindre del utgår från forskning som ger evidens. Men nu höjs allt fler röster med krav på att verksamheterna ska vara evidensbaserade. Jag tycker att det är en sund utveckling eftersom det i grunden handlar om att inte skada utan göra maximal nytta och att utnyttja våra gemensamma resurser så effektivt som möjligt. 

Faktaresistens och alternativa fakta har blivit vanligare i vårt samhällsklimat. Det understryker vikten av att kämpa för kunskapens värde. Filosofer är eniga om att kunskap förutsätter minst tre villkor: övertygelse, att övertygelsen är sann, dvs. överensstämmer med världen (fakta), och evidens, dvs. att den sanna övertygelsen inte grundar sig på gissning utan på goda grunder.  

Morris James Tee Ögrönlar

MOS MOSH Bella Pant Byxor

Moshi Moshi Mind kamalaya pants Byxor

Moves MARISAN DRESS - Maxiklänning - bright lavender Vackra billiga damkläder

Na-kd Beige plisserad midikjol med blommönster

Många inlägg handlar om specifika projekt inom mödra- och förlossningsvården, flertalet från min egen forskargrupp. Syftet är att ge en inblick i forskningens verklighet, men också att granska vilka resultat som påverkat vården, vilka som haft marginell eller ingen effekt, och varför det blivit så.

Nanso Klänning Indus - Svart - Dam

Nanso Tunika Muisto - Blå - Dam

Neon rosa Lappmönstrad maxiklänning med lager smala knytbara axelband

 

New Girl Order Drakmönstrade cargobyxor med logotypmärke

Min förhoppning är att våra erfarenheter kan ha giltighet även för andra forskningsområden. Inläggen om förskolan, skolan och högskolan baseras inte på egen forskning utan granskning av andras, genom min egen kritiska forskablick.

New Look Gul ribbad bikiniögrönl med stor dragkedja framtill

 

  

 

 

La rödoute Collections Prickig sweatshirt - Vit - Dam